mandag 29. oktober 2012

Min versjon av monsterbuksa

Jeg hev meg på monsterbuksebølgen for et års tid siden, men synes alle mønstre var så vanskelig å forstå, så da lagde jeg min egen versjon. 

Tenkte at flere kunne like den, så da deler jeg den med dere. Håper du linker til oppskriften om du bruker den. 


Monsterbukse ala Linda.
Garn: Smart fra Sandnes.(Jeg har brukt 3 nøster mørk grønn, 1 nøste lys grønn og en rest med rød. I tillegg trenger du rester med hvit og sort til øyne og tenner.)

Pinner: Settpinne 3 og 3,5, rundpinne (40 cm.) 3 og 3,5.

Fot: Begynn med føttene. Legg opp 40 masker på pinne 3 og strikk vrangbord 2 r og 2 vr 8 cm. Her har jeg fordelt maskene 8-12-8-12 da det er lettere å strikke når de siste to maskene på hver pinne er vrange, og man begynner på rett på neste.

Når vrangborden er 8 cm, øker du 12 masker jevnt fordelt mens du strikker rett.(=52 masker)

Skift til pinne 3,5 og strikk heretter 5 runder med hver farge til begge fargene er brukt 8 ganger. (Økerunden regnet jeg som runde en med det mørke garnet.) På siste runde feller du 2 masker til skritt.

Strikk så den andre foten.

Rumpa: Så øverfører du begge føttene over på rundpinne 3,5 og strikker med det mørke garnet mens du øker på hver side av de to midterste maskene (en maske fra hver fot) i skritt og rumpa annenhver omgang 4 ganger (=116 masker)

Strikk så det måler 5 cm fra skrittet. Nå skal du strikke munn, den strikker du på ene siden. (Jeg talte 30 masker fra midten) Skift til rødt, og strikk to omganger, så strikker du hver omgang bare på rumpa slik: Strikk til det er 5 masker igjen til andre siden, snu, før over første maske uten å strikke den (så unngår du hull)Og strikk til det er 5 masker igjen på andre siden. Gjenta til det er 20 masker igjen. Strikk så fra vrangen til siden du begynte i, og fortsett rett rundt igjen to omganger.

Så skifter du til det mørke igjen, strikk så det måler 16cm fra skrittet, skift til pinne 3 og strikk 8cm vrangbord. Sett strikk i vrangborden. :)

Til slutt broderer du på øyne og tenner med maskesting. 

Denne passer fra 3 år, Even bruker sin enda og han er snart 4. Om du vil ha den stil eldre barn, så strikker du bare beina lengre. 

Her er mi bukse, dog uten tenner og øyne:
Bare spør om du lurer på noe :) 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar