tirsdag 3. april 2012

Skatter til det nye syrommet

Vi har ikke begynt å bygge ut huset enda, men jeg har allerede begynt å innrede syrommet mitt. Jeg har i hvert fall flere planer klare. Jeg får 13 kvadrat å boltre meg på, så det må jeg jo fylle med noe. Jeg glemmer aldri den sorte Singeren som sto i kjelleren hos bestefar, og den vet ingen hvor den ble av da mamma solgte huset. Derfor ble jeg kjempeglad da pappa, som har kjøpt mor og fars gamle hus, sa at jeg kunne få de gamle symaskinene som sto der. Gamle er de, og jeg kommer nok ikke til å bruke de, men kult er det å ha slike gamle skatter stående til inspirasjon og glede på syrommet mitt. Jeg vet ikke så mye om disse gamle maskinene, så om noen har info om de, så blir jeg veldig glad for kommentarer.


Den første er en elektrisk Husqvarna. Pappa mente at denne hadde vært oldemor sin første elektriske maskin. 
 Den andre er en gammel sveivemaskin av merket Victoria. 


Stort oppbevaringsrom under.


Lite utstyrsrom på siden.Jeg gleder meg til å fikse de opp for å ha de utstilt på syrommet mitt.

9 kommentarer:

 1. Den øverste e helt makan me bæstemor si symaskin, som æ e å låne når æ ska monter ting æ hi strikka;)

  Marthe Aas Godejord

  SvarSlett
  Svar
  1. Så moro, Marthe! Gleder meg til å se om denne funker.

   Slett
 2. Hei Linda, din gamle Husqvarna ligner veldig på min Husqvarna Automatic 21E. Du bør virkelig vurdere å ta den i bruk, fantastisk kvalitet og ganske avansert for å være en mekanisk maskin. Jeg kan sende deg bruksanvisning og service manual som PDF, hvis du mangler det. Og hvis du noen gang selger denne, gi meg gjerne beskjed. Jeg har lovet min søster å skaffe henne en slik :-)
  Hilsen,
  Barbara

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Barbara.
   Jeg har tenkt å ta den i bruk, ja. Flere har tipset meg om at den skal være god å sy i skinn med.
   Jeg vil absolutt gjerne ha bruksanvisning og manual, så jeg håper du sjekker her igjen, for du har jo ikke lagt igjen noe kontaktinfo. Tror nok ikke denne kommer for salg da jeg har arvet den av min farmor, og har derfor mye affeksjonsverdi for meg :)

   Slett
  2. Skjønner godt det der med affeksjonsverdien, ja. :-) men er takknemmelig hvis du tipser meg i tilfelle du kommer over en til sånn maskin. Du kan nå meg på abast13 (at) gmail (dot) com.
   Sender pdf filene til lindaf10 (at) hotmail (dot) com, gi beskjed hvis du ikke får dem. Håper du blir like glad i din maskin som jeg er i min :-)
   Hilsen,
   Barbara

   Slett
  3. Jeg fikk mailene, ja. Tusen takk! Gleder meg til å prøve den ut.

   Slett
 3. Herlig med gamle symskiner. Er svært imponert av teknikken og kvaliteten. Jeg har til og med en Victoria som over (sjelden), og flere Elna 1. Jeg fikser og ordner som hobby, mer enn jeg syr dessverre. Eller jeg mener jeg må sy mer! Så hvis noen her inne vil ha teknisk hjelp på et vis, så er det bare å kontante meg på tlf 911 44 666 eller mail tor.magnussen@gmail.com

  SvarSlett
 4. Har forresten noen Husqvarnamaskiner også. noen kan selges..

  SvarSlett
 5. Jeg er heldig å har den øverste maskinen. Mamma kjøpte den i 1965 ,å den den var da helt ny. Jeg gikk den gang på sy kurs for å lære alt med maskinen . Den var helt fantastisk. Den broderer alle slags fine sømmer ,å der var enormt med utstyr til den. Når jeg har vært innom symaskin butikker for å overhale den jeg har ,sa butikkeier at det er de beste maskinene ,å dem går å går bare dem blir oppbevart i riktig temperatur og blir stelt godt med .

  SvarSlett